Ei pentuja tällä hetkellä!


Seuraavat kaksi pentuettamme ovat suunnitteilla
kevät-kesälle 2020 palkituista, terveystutkituista ja reippaista vanhemmista. Suunnitellut emäkoirat ovat BALT, EE, LV & LT JMVA, LVJV-19 Xtravaschnauza Tangerine sekä FI & EE MVA Xtravaschnauza Origin. Isäkoirat on valittu, ja vahvistetaan kun kaikki terveystutkimukset on tehty. Kerron mielelläni lisätietoja!

Jos olet kiinnostunut Xtravaschnauza-pennusta, ota yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse:
heli@xtravaschnauza.org // 045 278 3438

PS. Haluatko tietää miten pentumme elävät ja kasvavat täällä Inkoossa? Tutustu V-pentueen blogiin, sieltä löydät paljon tietoa aiheesta!
Alempaa tältä sivulta löydät myös ns. FAQ-osion jonka suosittelen lukemaan huolella mikäli olet kiinnostunut pennuistamme.

IMG-20180505-WA0001

FAQ // Hyvä tietää Xtravaschnauza-pentueista?

Jos olet kiinnostunut ottamaan pennun meiltä, suosittelen tutustumaan siihen miten pennut elävät meillä läpi pikkupentuajan. Olet tervetullut tapaamaan pentuja kun ne ovat syntyneet ja riittävän vanhoja. Siihen asti parhaan kuvan pentujemme elämästä saa lukemalla aikaisempaa pentublogia. Tähän tarkoitukseen käy hyvin V-pentujen oma sivut.

Pentueiden vanhempien valintavaiheessa kriteerit ovat tärkeysjärjestyksessään: 

  1. Terveys – kuinka “eläinlääkärittömän” elämän jalostuskoira on elänyt
  2. Luonne – onko koirassa rodunomaisia luonteenpiirteitä sekä ainesta hyväksi harrastuskoiraksi ja perheenjäseneksi
  3. Karvanlaatu – onko jokapäiväinen elämä metsälenkkeineen karvan puolesta helppoa ja nypintätrimmit vaivattomia kaikille osapuolille
  4. Ulkoisista avuista mittasuhteet, liikkeet ja ylälinja
  5. Muut ulkoiset tekijät sekä mahdollinen menestys näyttelyissä

Minulle ihanneluonteinen kääpiösnautseri on työskentelykykyinen, vahvahermoinen, jämäkän ja johdonmukaisen koulutuksen vaativa koira. Se ei ole pehmeä tai alistuva, miellyttämisenhaluinen puudeli vaan pienestä koostaan huolimatta voimakastahtoinen, fiksu yksilö. Pikkupentukin käyttää hyväkseen lepsuilua kasvatuksessa, ja siksi jo kakaran kanssa on oltava mustavalkoinen ja selkeä säännöstö siitä mikä on sallittua, mikä ei. Perheen jokaisen jäsenen tulee oppia kohtelemaan koiraa koirana, ja edellyttämään siltä niitä käytöstapoja joihin sillä on koulutuksen myötä eväät. Vaikka koulutusvastuu olisi koiran pääasiallisella ohjaajalla, koiran käytökseen liittyvien sääntöjen tulee olla perheenjäsenestä riippumattomia. Uuden omistajan on myös huollettava pennun turkki annettujen ohjeiden mukaan, jotta koira voi elää rodunomaista elämää likaa ja kosteutta hylkivine turkkeineen. 

Jos olet kiinnostunut käymään pennun kanssa näyttelyissä, kerrothan siitä minulle jo ensiyhteydenotossasi jotta osaan valita sinulle lupaavan pennun. Annan tuolloin myös erityisesti näyttelyitä ajatellen erillistä ohjausta turkinhuoltoon. Tätä keskustelua ei kannata aloitella siinä vaiheessa, kun pentu on muuttanut jo uuteen kotiin. Kasvattejani ei ole pakko näyttelyttää, mutta jos pentuun kohdistuu sellaisia toiveita ovat onnistumisen edellytykset paremmat jos tiedän asiasta etukäteen!

Pennut kasvavat meillä virikkeellisessä ympäristössä, ja ne totutetaan pienestä pitäen ruokailu-, ulkoilu- ja hoitotoimenpiteiden rutiineihin siten että elämä uudessa kodissa lähtee sujumaan mahdollisimman luontevasti. Käytän runsaasti aikaa pentujen sosiaalistamiseen ja totutan ne monipuolisesti muihin koiriin, ääniin ja muuhun arkielämään. Pennut syövät meillä luonnonmukaista raakaravintoa, mutta halutessasi totutan pentusi myös korkealaatuiseen teolliseen ruokaan.

Xtravaschnauza-pennut luovutetaan siistittyinä ja asianmukaisesti madotettuina. Pennut rekisteröidään, ja saat myös kirjallisen todistuksen eläinlääkärintarkastuksesta, joka suoritetaan ennen luovutusta. Mukaasi saat kattavat hoito-ohjeet, penturuokaa sekä elinikäisen tuen mukaan lukien trimmaukset kasvattaja-alennuksella. Halutessasi tutustutan sinut kääpiösnautserin trimmauksen saloihin hiljalleen pennun kasvaessa omavaraisuuteen asti.

Käytän sopimuksia tehdessäni poikkeuksetta Suomen Kennelliitto ry:n kaavakkeita. Käyttämäni poikkeus-/lisäehdot ovat pennun silmäpeilaus, sekä maininta rodun jalostuksen tavoiteohjelmasta koskien perinnöllisiä vikoja ja sairauksia. En myy pentuja osamaksulla. En tee mitään sopimuksia suullisesti, ja kaikki pentuun liittyviin sopimusasioihin liittyvät dokumentit ja niihin liittyvä viestintä hoidetaan kirjallisesti, hyvissä ajoin ennen luovutusta. Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin sopimuksia koskien, mutta haluan kaiken niihin liittyvän viestinnän kirjallisena molempien osapuolten oikeusturvan takia.

Jos olet kiinnostunut harrastamaan koirasi kanssa aktiivisesti varsinkin näyttelyitä, tai olet muuten valmis suhteellisen tiiviiseen yhteistyöhön kasvattajan kanssa, sijoituskoira voi tulla kysymykseen. Sijoituskoira edellyttää yhteistyötä turkinhoidon ja yhteydenpidon osalta, jotta koira on näyttelykehiä varten optimaalisessa kunnossa. Sijoituskoiran kohdalla koiraan liittyviä vastuita jaetaan yhdessä ja yhteistyössä, mutta mitään ei tarvitse osata vanhastaan – opetan kyllä kaiken tarvittavan mikäli olet halukas oppimaan. Pyrin etsimään yhteistyökykyisen sijoituskodin jokaisen pentueen lupaavimmalle pennulle, joskus jopa kahdelle.

Koiran sijoittaminen on käytännössä koiran kauppaa erikoisehdoin. Pentu luovutetaan haltijalle maltillista vakuusmaksua vastaan, ja omistajuus siirtyy haltijalle kun yhdessä sovitut tavoitteet (jalostukselliset ja/tai näyttelytulokset) ovat täyttyneet. Varaan siis oikeuden käyttää koiraa näyttelyissä, terveystarkastuksissa ja luonnetestissä etukäteen ilmoitetun kalenterin mukaisesti. Myös sijoitusjärjestelyissä käytän aina Suomen kennelliitto ry:n sopimusmallia (nartulle ja urokselle), joka turvaa molempien osapuolten edut. Jos olet kiinnostunut sijoituskoirasta, kerrothan siitä ja kiinnostuksen taustoista minulle reippaasti, heti alkuunsa.

Tyypillisesti sijoituskoiran potentiaalinen haltija asuu kohtuullisen matkan päässä Inkoosta tai työpaikastani Espoossa (Otaniemi). Pidempi välimatka ei ole este, mikäli sinulla on osaamista entuudestaan ja/tai runsaasti joustavuutta järjestelyn toimivuuden mahdollistamiseksi.