Terveysuutisia

Saimme iloisia terveysuutisia Labokliniltä ja PennGenistä.

CH Xtravaschnauza Qualified testattiin myotonia congenita N/N, ei-kantaja. MAC:n osalta testattiin ei-kantajiksi CH Xtravaschnauza Origin sekä Xtravaschnauza Tangerine.  Ensinmainitun tulos tarkoittaa että koko U-pentueeni ja oma urokseni Xtravaschnauza Umlaut ovat sekä MAC:n että myotonian osalta ei-kantajia, koska molemmat vanhemmat on testattu ei-kantajiksi.

Edellämainitut testit ovat osa projektiani jolla hiljalleen varmennan koko jalostuskoirakantani näiden sairauksien osalta ei-kantajiksi. Myotonia- ja MAC-kantajia esiintyy jonkun verran, ja ne ovat koiran kuolemaan tai vaikeaan invalidisoitumiseen johtavia sairauksia. Lisäksi MAC on zoonoosi, eli se voi tarttua myös ihmiseen. Tästä johtuen haluan varmentaa ettei näitä sairauksia voi kasvateissani esiintyä.