Minin geenitestipaketti

Olen käyttänyt geenitestejä jo vuosikausia, myotonia congenita -testejä jo vuosikymmenen ja MAC:iakin olen koirilta testannut jo reilut viisi vuotta. Vaikka Mini, Xtravaschnauza WYSIWYG, oli PRA:n, myotonia congenitan ja MAC:n osalta vanhempien perusteella ei-kantaja, otatin siitä silti geenitestipaketin. Olen päätynyt siihen, että testaan muutaman sukupolven välein myös vanhempien perusteella ei-kantajiksi pääteltyjä koiria, koska sairauksien suhteen on mahdollista tapahtua myös mutaatioita. Kyse ei ole siis esimerkiksi siitä, että olisin epävarma koirien polveutumisesta – kyse on siitä, että luonnolla on sormensa pelissä jokaisessa hedelmöityksessä. Geenitestit ovat arvokas työkalu ja tuki jalostustyössä, eivät sen vähempää mutta eivät myöskään sen enempää. Minin tulokset omilla sivuillaan.