Terveystutkimuksia

Tämänhetkiset potentiaaliset jalostuskoiramme kävivät terveystutkimuksissa. Joselta (FI, EE & LT MVA, BALT, EE, LV & LT JMVA, EE JV-19, LVJV-19, TLN JV-19 Xtravaschnauza Umlaut) löytyi yksi ylimääräinen, hento ripsi, mutta silmät ovat täysin terveet. Tytöt Pirjo (Xtravaschnauza Xocolatl) ja Mini (C.I.B FI & EE MVA, EE JMVA, EEJV-21, TLNJV-21, TLNV-21 Xtravaschnauza WYSIWYG) silmät terveet ilmat lisähuomautuksia ja polvet 0/0. Näillä kaikilla kolmella on muitakin, varhaisempia tuloksia jotka löytyvät niiden omilta sivuilta.

Myös komea nuori tuontiuroksemme Kusti (Dinamunde Gaston Ibero) todettiin silmiltään terveeksi. Rotumme geenitestipaketti osoitti sen olevan ei-kantaja kaikkien kuuden testattavan rodun perinnöllisen sairauden osalta, sekä vahvisti aavistellun tiedon eli että Kusti kantaa myös musta-hopea väriä!